En mycket välkänd cirkus i Sverige, är Cirkus Scott som bröderna Bronett blev berömda för. De har i senare generationer även givit sig i kast med andra yrken, bl.a som skådespelare i Varuhuset på 80-talet.

Cirkusen är ganska gammal och grundades på 30-talet av Karl, Herman, Bruno och Natini Bronett. Dessa var då verksamma som clowner och gjorde ett bra jobb. Tyvärr avled de i unga år och den som tog över blev Käte Bronett vars som Francois sedan tog cirkusen till en ny nivå och blev cirkusdirektör. Det var även han som lade till med den berömda frasen “Största möjliga tysssssstnad”.

Cirkus Scott tog inte bara hela Sverige med storm utan även Europa och man har under årens lopp bjudit in de mest spektakulära artisterna och bjudit på storartade nummer i allt möjligt. Cirkus Scott har också haft en rad tv-sända program där man som tittare har fått följa publikens förundran när djur, clowner och lindansöser har orsakat uppspärrade ögon och gapande munnar. Ja, man kan helt klart säga att världselitens artister har uppträtt med bröderna Bronett. Även komiker som Eva Rydberg och Lars Khüler har varit på plats i manegen som clowner på 70-talet.

Den nya cirkusdirektören Francois Bronett var direktör med sina två söner Henry och Robert som presentatörer. När Francois avled 1994 blev det självklart att cirkusen skulle gå i arv till sönerna. Detta blev med tiden dock ingen vidare succé och publiksiffrorna dalade och man fick allt svårare att hänga med ekonomiskt. Den sista turneringen gjordes 2003 och Henry Bronett gjorde ett försök att skapa Cirkus Bronett. Brodern Robert drog sig ur det hela varpå Henry blev den ensam ledande cirkusägaren. Dock tog det fart igen 2011 när Henry bestämde sig för att återigen ta upp Cirkus Scott på Gärdet i Stockholm. Det gick förhållandevis bra men på senare år har man dock inte sett så mycket av dem som man hade hoppats.